36 χρόνια ΙΘΑΚΗ, 36 χρόνια απεξάρτηση στην Ελλάδα


36 χρόνια δίπλα στους ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης και τις οικογένειές τους συμπληρώνει η Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ, το πρώτο πρόγραμμα απεξάρτησης στον ελληνικό χώρο.

Στη διάρκεια αυτών των ετών το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ υποστήριξε περισσότερα από 15.000 άτομα, άμεσα ενδιαφερόμενους και μέλη οικογενειών, επικαιροποιώντας διαρκώς τη λειτουργία του, ώστε να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Εκτός από τη γνωστή και ιστορική θεραπευτική κοινότητα διαμονής ΙΘΑΚΗ στη Σίνδο, το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ διαθέτει σήμερα ανοικτή δομή για ενήλικες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και εξειδικευμένο ανοικτό πρόγραμμα για την υποστήριξη εφήβων και νεαρών ενηλίκων (ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ). Απαντώντας στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, προσφέρει  θεραπεία όχι μόνο για την εξάρτηση από τα ναρκωτικά αλλά και από το αλκοόλ και το διαδίκτυο, στη Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά και το Κιλκίς.

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και η απεξάρτηση γιορτάζουν τα γενέθλια τους στις 2 Δεκεμβρίου 2019 στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελετή ολοκλήρωσης της θεραπευτικής πορείας των μελών του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες: Βασίλης Καλαμπαλίκης, Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, 2310 797662