17ο Συνέδριο EFTC στη Θεσσαλονίκη


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων (EFTC) διοργανώνει το 17ο συνέδριό της στις 19-20 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη. To συνέδριο με τίτλο «Τα πάντα ρει: Η αλλαγή στη Θεραπευτική Κοινότητα Απεξάρτησης» διοργανώνεται από το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με το ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ (ΨΝΘ), την υποστήριξη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πρόληψης Σείριος.

Κάθε δύο χρόνια το συνέδριο της ΕFTC προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία σε επαγγελματίες, πανεπιστημιακούς, ερευνητές, οργανισμούς και θεραπευτικά προγράμματα από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν το έργο και τα ερευνητικά τους αποτελέσματα και να μοιραστούν τεχνογνωσία, απόψεις και εμπειρίες στον τομέα αντιμετώπισης της εξάρτησης, με έμφαση στην ψυχοκοινωνική μέθοδο των Θεραπευτικών Κοινοτήτων.

Σε μια εποχή κρίσης κατά την οποία οι Θεραπευτικές Κοινότητες καλούνται να κάνουν περισσότερα με λιγότερους πόρους, το συνέδριο εστιάζει στην έννοια της αλλαγής. Θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι Θεραπευτικές Κοινότητες αλλάζουν, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις σημερινές ανάγκες και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν επίσης καινοτόμες υπηρεσίες και πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στη θεραπεία, την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη στις 17-18 Σεπτεμβρίου στο ΑΠΘ, θα διεξαχθεί το 6ο Ινστιτούτο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων με κεντρικούς άξονες: Θεραπευτικές Κοινότητες στη φυλακή, γυναίκα και Θεραπευτική Κοινότητα, ήθος και διασφάλιση ποιότητας υπηρεσιών.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο αναρτώνται στον ιστότοπό του www.eftc2019thessaloniki.gr, όπου και υπάρχει η δυνατότητα υποβολής περιλήψεων εργασιών μέχρι τις 25 Απριλίου 2019.