Ευχαριστούμε


Για άλλη μία χρονιά η ESET βρίσκεται στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ, παραχωρώντας 500 άδειες χρήσης ESET Endpoint Antivirus για την ψηφιακή προστασία των μονάδων του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα.

Στην εξωτερική εποπτεία του προσωπικού του ΚΕΘΕΑ θα διατεθεί η φετινή χορηγία του ΚΙΚΠΕ (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου), το οποίο στηρίζει ακόμα μία χρονιά τον Οργανισμό, αναγνωρίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στο πεδίο της πρόληψης, της θεραπείας, της έρευνας και εκπαίδευσης στον τομέα των εξαρτήσεων στην Ελλάδα.

Την εκπαίδευση και την κοινωνική επανένταξη των μελών του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ θα στηρίξει μέσω υποτροφιών το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, δίνοντας τη δυνατότητα σπουδών σε ανθρώπους που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης και ενισχύοντας τις προοπτικές ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού επιχορήγησε και για το 2019 πολιτιστικές δράσεις των θεραπευτικών προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και του Δικτύου Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ. Στόχος των δράσεων, που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, είναι η εξοικείωση των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων με νέα εργαλεία δημιουργίας και έκφρασης (πχ. stop motion, animation, χρήση ειδικών προγραμμάτων μέσω Η/Υ) και η παραγωγή πολιτιστικών έργων.