ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ


Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ λειτουργεί από το 1988 και απευθύνεται σε έφηβους χρήστες ναρκωτικών ουσιών 13-21 ετών και τις οικογένειές τους. Έχει έδρα την Αθήνα, αλλά φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του και εφήβους που προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας ή δεν έχουν οικογενειακή υποστήριξη, σε όλα τα στάδια συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Με την υποστήριξη του Συλλόγου Οικογένειας του προγράμματος, λειτουργεί ξενώνας για τις οικογένειες των εφήβων που προέρχονται από την περιφέρεια, από την αρχική φάση του προγράμματος και, εφόσον υπάρχει ανάγκη, μέχρι την ολοκλήρωσή του.

Η συμμετοχή των γονιών και αδελφών των εφήβων στη θεραπευτική διαδικασία μέσω του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής προσέγγισης. Λειτουργούν επίσης ενημερωτικές-υποστηρικτικές ομάδες για γονείς που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης, αλλά τα ίδια δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η Θεραπευτική Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ, προσφέρει εντατική φροντίδα διαμονής σε εφήβους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατάχρησης ή εξάρτησης, έχουν, συνήθως, εγκαταλείψει το σχολείο και μπορεί να εκδηλώνουν παραβατική συμπεριφορά. Η προσπάθεια απεξάρτησης ολοκληρώνεται με την ομαλή κοινωνική επανένταξη των νέων μέσω της συμμετοχής τους στο Κέντρο Κοινωνικής Δραστηριοποίησης.

Μέσω του Συμβουλευτικού του Σταθμού στα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθήνας το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ υποστηρίζει επίσης εφήβους και νεαρούς ενήλικες που έχουν πρόβλημα χρήσης ουσιών και προσάγονται για αδικήματα του ποινικού κώδικα ή κυκλοφοριακές παραβάσεις. Έχει επίσης δημιουργήσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα αποφυλάκισης για ένταξη στη Θεραπευτική Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ διαθέτει κινητή μονάδα ενημέρωσης που πραγματοποιεί βραχύχρονες παρεμβάσεις μετά από πρόσκληση φορέων της τοπικής κοινωνίας. Το ηχοστούντιo και το διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI είναι χώρος συστηματικής εκπαίδευσης των μελών του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στις τεχνικές του ραδιοφώνου και βήμα ευαισθητοποίησης και ανοικτού διάλογου με τους νέους και την κοινωνία.

 

Για ραντεβού: 210 8820277 (ανοικτό πρόγραμμα), 210 6437740 (Δικαστήρια Ανηλίκων)

Στοιχεία γενικής επικοινωνίας (γραμματεία): Φλωρίνης 15, 11251 Αγ. Παντελεήμων, Αθήνα, τ. 210 8822122, 
e-mail: info@kethea-strofi.gr 

www.kethea-strofi.gr