ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ & ΧΡΩΜΑ


Η μονάδα γραφικών τεχνών ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+XΡΩΜΑ είναι η μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα του ΚΕΘΕΑ. Οι βασικοί σκοποί της λειτουργίας της είναι:

• Η δημιουργία εσόδων για την ενίσχυση της αυτοχρηματοδότησης του ΚΕΘΕΑ.
• Η επαγγελματική εκπαίδευση και εξειδίκευση των απεξαρτημένων ατόμων που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης.

Η μονάδα δραστηριοποιείται στον χώρο της ελεύθερης αγοράς με αντικείμενο το σχεδιασμό και την παραγωγή (εκτύπωση-βιβλιοδεσία) εντύπων κάθε είδους, σε συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού με επαγγελματικά κριτήρια και προδιαγραφές. Είναι παραγωγικά καθετοποιημένη και πιστοποιημένη για διασφάλιση ποιότητας στο σύνολο των εργασιών της με ISO 9001:2015 από τον TUV HELLAS, καθώς και για την προέλευση του χαρτιού εκτύπωσης από πηγές υπεύθυνης διαχείρισης (FSC® C122758 Chain of Custody).

Απασχολεί 21 εργαζομένους/ες, το 1/4 των οποίων είναι απόφοιτοι/ες θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και έχουν ειδικευτεί σε εργασίες οι οποίες απαιτούν ακρίβεια και υπευθυνότητα.

Μέλη των προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης μπορούν να μαθητεύσουν στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ για διάστημα έως και 8 μηνών, κατά το οποίο ασφαλίζονται και αμείβονται. Η μαθητεία τούς δίνει τη δυνατότητα επαγγελματικής κατάρτισης σε πραγματικές συνθήκες εργασίας αλλά και υποστηρικτικό περιβάλλον. Μέχρι σήμερα το ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ έχει προσφέρει εκπαίδευση και κατάρτισης στις γραφικές τέχνες σε περισσότερα από 150 άτομα.

Πελάτες του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ είναι διαφημιστικές εταιρίες, δημιουργικά γραφεία, εκδότες, οργανισμοί, εμπορικές και βιομηχανικές εταιρίες, οι οποίες με την παραγωγή των εντύπων τους συμβάλλουν στο έργο της απεξάρτησης.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:  Σίνδος, 574 00 Θεσσαλονίκη, τ. 2310 797476-7, e-mail: info@kethea-print.gr