ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ


Το ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ είναι πρόγραμμα έγκαιρης παρέμβασης και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1996. Απευθύνεται σε νέους έως 21 ετών που κάνουν πειραματική, περιστασιακή ή συστηματικότερη χρήση κάνναβης καθώς και στις οικογένειές τους.

Στόχος του είναι να υποστηρίξει τους νέους αλλά και ολόκληρη την  οικογένεια, ώστε να ανακοπεί η πορεία στη χρήση, να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προσωπικά και διαπροσωπικά προβλήματά και να εμπεδωθεί ένας τρόπος ζωής χωρίς της χρήση ουσιών. Υπηρεσίες παρέχονται επίσης στους νέους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χρήση του διαδικτύου και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, και στις οικογένειές τους.

Οι στόχοι του ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ επιτυγχάνονται μέσα από βραχύχρονες ή μακρόχρονες παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν: ατομική συμβουλευτική, οικογενειακή θεραπεία, ομαδική συμβουλευτική και θεραπεία, επαγγελματικό προσανατολισμό και άλλες δραστηριότητες, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες κάθε οικογένειας.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΛΕΥΣΗ λειτουργεί κυρίως απογευματινές ώρες, ώστε να διευκολύνονται και να ενθαρρύνονται οι εκπαιδευτικές ή οι επαγγελματικές δραστηριότητες των νέων και των γονιών τους.

Βαρύτητα, επίσης,  δίνεται στην ενημέρωση γονέων, επαγγελματιών και της κοινής γνώμης για θέματα σχετικά με την εφηβεία, τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την προβληματική χρήση του διαδικτύου μέσα από  δράσεις και υλικό ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

 

Για ραντεβού: 210 6525220, 210 8218883 (κάνναβη), 210 9212304 (διαδίκτυο)

Στοιχεία γενικής επικοινωνίας (γραμματεία): Τσαμαδού 7, 106 83 Εξάρχεια, τ. 2109212304,
e-mail: info@kethea-plefsi.gr