ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Το KEΘEA ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δημιουργήθηκε το 1989 για χρήστες ναρκωτικών άνω των 21 ετών και τις οικογένειές τους. Στo κέντρο της Αθήνας, στη Ραφήνα και στο Ίλιον λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα όπου γίνεται η πρώτη επαφή των εξαρτημένων με το θεραπευτικό πρόγραμμα.  Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διαθέτει Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής στη Ραφήνα Αττικής, με την ονομασία Εναλλακτική Κοινότητα ΠAPEMBAΣH. Το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης και Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης του προγράμματος βρίσκονται στην Αθήνα.

Οι εξελίξεις και τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία αποτελούν για τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αφορμή δραστηριοποίησης μέσω παρεμβάσεων με τη συνεργασία φορέων, πολιτών κ.ά. Τα μέλη του προγράμματος σχεδιάζουν και υλοποιούν κοινωνικές, περιβαλλοντικές και άλλες δράσεις, συνεισφέρουν, αλληλεπιδρούν με την κοινωνία, αποκτούν νέες αξίες και νόημα στη ζωή τους, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και επανεντάσσονται στην κοινωνία.

Σημαντικό κομμάτι της θεραπείας αποτελεί η εκπαίδευση και ο επαγγελματικός προσανατολισμός των μελών του προγράμματος. Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συνεργάζεται παράλληλα με ιδιωτικούς και δημόσιους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, που προσφέρουν σε θεραπευόμενα μέλη μέσω υποτροφιών θέσεις φοίτησης σε αντικείμενα εκπαίδευσης της επιλογής τους. Στην Εναλλακτική Κοινότητα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων για την εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση των μελών. Στις εγκαταστάσεις της Κοινότητας βρίσκεται γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, όπου αθλούνται τα μέλη, διοργανώνονται τουρνουά και φιλοξενούνται τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο στο Ίλιον προσφέρει υπηρεσίες σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών, καθώς και στις οικογένειές τους.

Με ένα ειδικό πρόγραμμα βραχύχρονης διάρκειας, το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ απευθύνεται είτε σε αποφοίτους είτε σε μέλη θεραπευτικών προγραμμάτων που διέκοψαν τη συμμετοχή τους στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης και διανύουν μια κρίσιμη καμπή στην προσωπική τους πορεία. Στόχος του προγράμματος, που περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές συναντήσεις, είναι η στήριξη των συμμετεχόντων, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος της υποτροπής στη χρήση.

Μέσα από δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Ραφήνας, το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλύπτει επίσης ανάγκες ενημέρωσης και πρόληψης σε σχολικές κοινότητες της Ανατολικής Αττικής.

 

Για ραντεβού:
Αθήνα (Εξάρχεια): 210 3300751
Ίλιον: 210 2630454
Ραφήνα: 22940 79900
 
Στοιχεία γενικής επικοινωνίας (γραμματεία): Βαλτετσίου 37, 106 81 Αθήνα, τ. 210 3300748.,
e-mail: info@kethea-paremvasi.gr