ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ


Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών που καλύπτει τον Δήμο Πειραιά, τους όμορους δήμους, τα νότια προάστια, περιοχές της Δυτικής Αττικής, καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Προσφέρει συμβουλευτική, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη σε ενήλικες χρήστες ουσιών, εργαζόμενους και φοιτητές που κάνουν είτε πειραματική/περιστασιακή είτε συστηματική χρήση ουσιών. Επίσης, υποστηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης.  Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ διαθέτει Συμβουλευτικά Κέντρα και Κέντρα Οικογενειακής Υποστήριξης στον Πειραιά, την Ελευσίνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο.

Η θεραπεία γίνεται στον Πειραιά είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής, διάρκειας 6 μηνών, είτε στην Ανοικτή Δομή Υποστήριξης που είναι μονάδα εξωτερικής παρακολούθησης και προσφέρει εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες και το είδος εξάρτησης του ενδιαφερομένου. Επίσης, υποστηρίζει αποφοίτους στη διατήρηση της αποχής τους από τη χρήση και την πρόληψη της υποτροπής.

Η θεραπευτική πορεία ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης στον Πειραιά, το οποίο διαθέτει ξενώνα και υποδέχεται όσους ολοκληρώνουν την κύρια φάση θεραπείας είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής είτε στην Ανοικτή Δομή Υποστήριξης.

Τα Συμβουλευτικά  Κέντρα Μυτιλήνης (KEΘΕΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ) και Χίου (ΚΕΘΕΑ ΧΙΟΥ) εκτός από την κινητοποίηση και προετοιμασία των ενδιαφερομένων χρηστών ναρκωτικών για ένταξη στη Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής ΝΟΣΤΟΣ στον Πειραιά και την υποστήριξη οικογενειών με πρόβλημα χρήσης, καλύπτουν επίσης ευρύτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε θέματα εξαρτήσεων. Προσφέρουν  υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης σε άτομα που κάνουν πειραματική, περιστασιακή ή συστηματικότερη χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στις οικογένειές τους, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματά τους και να αποτραπεί η σοβαρότερη εμπλοκή τους με τη χρήση. Επιπλέον, παρέχουν θεραπευτική υποστήριξη για την εξάρτηση από το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο.

Το ΚΕΘΕΑ  ΝΟΣΤΟΣ προσφέρει  σε όλους όσοι βρίσκονται στις δομές του τη δυνατότητα συμμετοχής σε δραστηριότητες εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού. Παράλληλα, στον Πειραιά λειτουργεί Γραφείο Διασύνδεσης για την προώθηση και υποστήριξη των μελών του στην αγορά εργασίας.

Από το 2021 και στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ξεκίνησε τη λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου στη Χίο και Κινητής Μονάδας στη Λέσβο, για την αντιμετώπιση διαφορετικών μορφών εξάρτησης, από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο/gaming. Δείτε περισσότερα για τη νέα μονάδα της Χίου εδώ και της Λέσβου εδώ.

Για ραντεβού:
Πειραιάς:  210 4221061, 210 4111341 (διαμονής & ανοικτό)
Ελευσίνα: 210 5541810
Μυτιλήνη: 22510 25670
Χίος: 22710 83027
 
Στοιχεία γενικής επικοινωνίας (γραμματεία): Κολοκοτρώνη 93, 185 35 Πειραιάς, τ. 210 4187003e-mail: info@kethea-nostos.gr

 

www.kethea-nostos.gr