ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ


Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ιδρύθηκε το 1993 και σήμερα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών που καλύπτει τον Δήμο Πειραιά, τους όμορους δήμους, τα νότια προάστια, περιοχές της Δυτικής Αττικής, καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Προσφέρει συμβουλευτική, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη σε ενήλικες χρήστες ουσιών, εργαζόμενους και φοιτητές που κάνουν είτε πειραματική/περιστασιακή είτε συστηματική χρήση ουσιών. Επίσης, υποστηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης.  Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ διαθέτει Συμβουλευτικό Κέντρο και Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης στον Πειραιά, Συμβουλευτικό Κέντρο στη Χίο, καθώς και Πολυδύναμα Κέντρα για όλες τις εξαρτήσεις στην Ελευσίνα και τη Μυτιλήνη

Η θεραπεία γίνεται στον Πειραιά είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής, διάρκειας 6 μηνών, είτε στην Ανοικτή Δομή Υποστήριξης που είναι μονάδα εξωτερικής παρακολούθησης και προσφέρει εξατομικευμένη υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες και το είδος εξάρτησης του ενδιαφερομένου. Επίσης, υποστηρίζει αποφοίτους στη διατήρηση της αποχής τους από τη χρήση και την πρόληψη της υποτροπής.

Η θεραπευτική πορεία ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης στον Πειραιά, το οποίο διαθέτει ξενώνα και υποδέχεται όσους ολοκληρώνουν την κύρια φάση θεραπείας είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής είτε στην Ανοικτή Δομή Υποστήριξης.

Οι μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στη Μυτιλήνη και στη Χίο κινητοποιούν και προετοιμάζουν τους ενδιαφερόμενους με πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών για ένταξη στη Θεραπευτική Κοινότητα διαμονής ΝΟΣΤΟΣ στον Πειραιά και υποστηρίζουν οικογένειες με πρόβλημα χρήσης. Καλύπτουν επίσης ευρύτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών σε θέματα εξαρτήσεων. Προσφέρουν  υπηρεσίες έγκαιρης παρέμβασης σε άτομα που κάνουν πειραματική, περιστασιακή ή συστηματικότερη χρήση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στις οικογένειές τους, ώστε να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματά τους και να αποτραπεί η σοβαρότερη εμπλοκή τους με τη χρήση. Επιπλέον, παρέχουν θεραπευτική υποστήριξη για την εξάρτηση από το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο.

Το ΚΕΘΕΑ  ΝΟΣΤΟΣ προσφέρει  σε όλους όσοι βρίσκονται στις δομές του τη δυνατότητα συμμετοχής σε δραστηριότητες εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού. Παράλληλα, στον Πειραιά λειτουργεί Γραφείο Διασύνδεσης για την προώθηση και υποστήριξη των μελών του στην αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ξεκίνησε τη λειτουργία Πολυδύναμου Κέντρου στη Χίο και Κινητής Μονάδας στη Λέσβο, για την αντιμετώπιση διαφορετικών μορφών εξάρτησης, από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο/gaming. Δείτε περισσότερα για τη νέα μονάδα της Χίου εδώ και της Λέσβου εδώ.

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 εντάσσονται και 2 νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στον Πειραιά, η Μονάδα για τις “Νόμιμες” Εξαρτήσεις και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης. Δείτε εδώ περισσότερα για αυτές τις μονάδες.

 

Για ραντεβού:
Πειραιάς:  210 4221061, 210 4111341 (διαμονής & ανοικτό)
Ελευσίνα: 210 5541810
Μυτιλήνη: 22510 25670
Χίος: 22710 83027
 
Στοιχεία γενικής επικοινωνίας (γραμματεία): Κολοκοτρώνη 93, 185 35 Πειραιάς, τ. 210 4187003e-mail: info@kethea-nostos.gr

 

www.kethea-nostos.gr