ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ


Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ δημιουργήθηκε το 2002 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ύστερα από αιτήματα φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης για ενήλικες με διαφορετικές μορφές εξάρτησης, από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και τις οικογένειές τους.

Τα Συμβουλευτικά Κέντρα Καβάλας, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης προσφέρουν σε χρήστες ναρκωτικών υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής υποστήριξης και κινητοποίησης για θεραπεία. Ανάλογα με τις ανάγκες των εξυπηρετουμένων, προετοιμάζουν και παραπέμπουν είτε στην Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα ΚΙΒΩΤΟΣ στην Καβάλα, είτε σε θεραπευτική κοινότητα διαμονής του ΚΕΘΕΑ σε άλλη πόλη. Τα τελευταία χρόνια το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ προσφέρει επίσης υπηρεσίες συμβουλευτικής και στην Ορεστιάδα.

Η Ανοικτή θεραπευτική Κοινότητα ΚΙΒΩΤΟΣ στην Καβάλα αποτελεί την κύρια φάση θεραπείας για χρήστες ναρκωτικών οι οποίοι διαθέτουν  υποστηρικτικό περιβάλλον. Η Κοινότητα είναι εξωτερικής παρακολούθησης και τα μέλη της μπορούν να διατηρήσουν σε σημαντικό βαθμό τις δραστηριότητες και τις κοινωνικές τους σχέσεις. Η θεραπευτική πορεία ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή στο Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης.

Τα Συμβουλευτικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ υποστηρίζουν επίσης ανθρώπους με πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια, μέσα από ευέλικτα προγράμματα εξωτερικής παρακολούθησης.

Στην Αλεξανδρούπολη το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ προσφέρει επιπλέον στους χρήστες ναρκωτικών τη δυνατότητα ένταξης σε θεραπευτικό πρόγραμμα ήπιας παρέμβασης.

Σε όλες τις πόλεις υποστηρίζονται επίσης οι συγγενείς και οι σύντροφοι εξαρτημένων από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια, από τη Μονάδα Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ  ΚΙΒΩΤΟΣ.

Το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ παρεμβαίνει και στον χώρο απονομής της ποινικής δικαιοσύνης μέσα από πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης κρατουμένων στο Γενικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο και η Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα στην Καβάλα, καθώς και τα Συμβουλευτικά Κέντρα Κομοτηνής και Ορεστιάδας στεγάζονται σε εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρήσει οι αντίστοιχοι Δήμοι, υποστηρίζοντας το έργο του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ.

Από τις αρχές του 2021 το ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ έχει θέσει σε λειτουργία, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, Πολυδύναμο Κέντρο στην Αλεξανδρούπολη με παράρτημα στην Ορεστιάδα και Κινητή Μονάδα. Δείτε εδώ περισσότερα για τις νέες αυτές μονάδες.

 

Για ραντεβού:
Καβάλα: 2510 223131
Αλεξανδρούπολη: 25510 89595
Koμοτηνή: 25310 37842
Ορεστιάδα: 25510 89595

 

Στοιχεία γενικής επικοινωνίας (γραμματεία): Τούντζα 100, 681 33 Αλεξανδρούπολη, τ. 25510 89595,
e-mail: info@kethea-kivotos.gr