ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ


Το δίκτυο υπηρεσιών του KEΘEA ΑΡΙΑΔΝΗ καλύπτει τις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Προσφέρει συμβουλευτική και θεραπεία για διάφορες μορφές εθισμού σε διαφορετικές-ομάδες στόχους: ενηλίκους, εφήβους, εργαζόμενους, φοιτητές, φυλακισμένους και αποφυλακισμένους.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ διαθέτει Συμβουλευτικά Κέντρα στο Ηράκλειο, τα Χανιά, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, τη Ρόδο και την Κάλυμνο. Τα Κέντρα δίνουν τη δυνατότητα ενημέρωσης, συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη είτε στη Θεραπευτική Κοινότητα που βρίσκεται στο Ηράκλειο είτε σε κατά τόπους ανοικτές δομές που προσφέρουν μια πιο ευέλικτη μορφή θεραπείας για ανθρώπους που παραμένουν σε σημαντικό βαθμό λειτουργικοί, ανάλογα με τις ανάγκες και το είδος εξάρτησης (παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming). Στο Ηράκλειο λειτουργεί επίσης Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης για τα μέλη οικογενειών ή σημαντικούς άλλους των ανθρώπων με πρόβλημα χρήσης, ανεξάρτητα από τα αν οι τελευταίοι έχουν προσεγγίσει το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχουν μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ προσφέρονται επίσης υπηρεσίες θεραπείας για την εξάρτηση από το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο, τόσο στους άμεσα ενδιαφερόμενους όσο και στους οικείους τους.

Για την υποστήριξη εφήβων με πρόβλημα χρήσης νόμιμων ή παράνομων ουσιών ή εξάρτησης από το Διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί στο Ηράκλειο η εξειδικευμένη Συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων. Έφηβοι υποστηρίζονται από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε όλες τις πόλεις όπου λειτουργούν μονάδες του.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ  προσφέρει σε όλους όσοι συμμετέχουν στις μονάδες του τη δυνατότητα συστηματικής συμμετοχής σε δραστηριότητες εκπαίδευσης επαγγελματικής κατάρτισης, προσωπικής ανάπτυξης, καλλιτεχνικής έκφρασης και αθλητισμού. Το Εναλλακτικό Σχολείο του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα  απόκτησης τυπικών προσόντων, όπως τα απολυτήρια γυμνασίου και λυκείου, ενώ διοργανώνονται επίσης μαθήματα εκμάθησης και πιστοποίησης στην αγγλική γλώσσα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ αναπτύσσει επίσης παρεμβάσεις με άξονα το σωφρονιστικό σύστημα με προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης ΚΡΗΤΗ Ι στα Χανιά, στις Δικαστικές Φυλακές Νεάπολης, στην Κλειστή Φυλακή Νέας Αλικαρνασσού και στις Αγροτικές Φυλακές Aγιάς Xανίων. Στους κρατούμενους χρήστες παρέχεται ενημέρωση γύρω από την εξάρτηση και τη θεραπευτική αντιμετώπισή της, καθώς και κινητοποίηση και προετοιμασία για ένταξη στη Θεραπευτική Kοινότητα APIAΔNH, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Συγχρόνως, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ αναπτύσσει δράσεις ενημέρωσης – πρόληψης στις εκπαιδευτικές κοινότητες, για μαθητές, καθηγητές και γονείς, καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Από τα τέλη του 2019, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ έχει θέσει σε λειτουργία στη Ρόδο Πολυδύναμο Κέντρο εξωτερικής παρακολούθησης και Κινητή Μονάδα για ανθρώπους με διαφορετικές μορφές εξάρτησης και τις οικογένειές τους. Δείτε εδώ περισσότερα για τις νέες αυτές μονάδες.

Από τα τέλη του 2020 Πολυδύναμα Κέντρα έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 επίσης στα Χανιά (δείτε εδώ) και στον Άγιο Νικόλαο (δείτε εδώ), ενώ στο Ηράκλειο τέθηκαν σε λειτουργία Μονάδα για Άτομα Ψυχιατρική Συννοσηρότητα και Κινητή Μονάδα (περισσότερα εδώ).

 

 

Για ραντεβού:
Ηράκλειο: τ. 2810 261026 (για ενήλικες/ναρκωτικά/πρόγραμμα διαμονής), τ. 2810 319505 (για ενήλικες/όλες οι εξαρτήσεις/ανοικτό πρόγραμμα),  τ. 2810 331034 (για εφήβους)
Άγιος Νικόλαος: τ. 28410 22981
Χανιά: τ. 28210 87040
Ρόδος: τ. 22410 20343
Κάλυμνος: τ. 22430 24167

Στοιχεία γενικής επικοινωνίας (γραμματεία):  Διονυσίου 1 & Σεφέρη, 716 01 Νέα Αλικαρνασσός, Ηράκλειο Κρήτης, τ. 2810 331002, e-mail:, info@kethea-ariadni.gr