ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ


Το KEΘEA ΑΝΑΔΥΣΗ λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2001 και ως εξειδικευμένο πρόγραμμα για εφήβους και νεαρούς ενήλικες καλύπτει ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Υποστηρίζει εφήβους και νέους 13 έως 21 χρονών που κάνουν περιστασιακή ή συστηματική χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, καθώς και τις οικογένειές τους. Προσφέρει επίσης υπηρεσίες σε εφήβους και νέους 13 έως 21 ετών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χρήση του διαδικτύου, καθώς και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η υποστήριξη είναι εξατομικευμένη, ανάλογα με το βαθμό εξάρτησης, την εκπαιδευτική ή εργασιακή δραστηριότητα και την οικογενειακή κατάσταση των νέων που απευθύνονται στο πρόγραμμα. Προσφέρεται σε εξωτερική βάση (χωρίς διαμονή) και μπορεί να έχει τη μορφή βραχύχρονης και λιγότερο εντατικής υποστήριξης ή μακρόχρονης εντατικής θεραπείας, ανάλογα με τις ανάγκες.

Στις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ περιλαμβάνονται ενημέρωση, συμβουλευτική, ατομική και ομαδική θεραπεία, εκπαιδευτικός και επαγγελματικός προσανατολισμός, οικογενειακές συνεδρίες κ.ά.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ έχει επίσης συστηματική συνεργασία με τα δικαστήρια ανηλίκων για την υποστήριξη εφήβων με προβλήματα παραβατικής συμπεριφοράς και χρήσης ουσιών.

Στην ευρύτερη κοινότητα πραγματοποιεί παρεμβάσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης επαγγελματιών και διασύνδεσης με φορείς και υπηρεσίες που μπορούν να συμβάλουν ενεργά στην καταπολέμηση του προβλήματος της εξάρτησης, όπως σχολεία, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες κ.ά.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα αποτελεί μέρος του δικτύου υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ.

 

Για ραντεβού και πληροφορίες: τ. 2310 253534, διεύθυνση: Ρεμπέλου 7, 546 31 Θεσσαλονίκη, e-mail: info@kethea-anadysi.gr