17.12.2021

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ “πάει μαΓΗρεύοντας” (emvolo.gr)

Μαγειρίτσα μανιταριών, πικάντικη σαλάτα, κριθαρώτο παντζάρι και κέικ κολοκύθας μαγείρεψε η Ομάδα Κουζίνας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ με την καθοδήγηση δύο παλιών απόφοιτων της Θεραπευτικής Κοινότητας, επαγγελματιών σεφ, του Ηλία Μπαμπατζιάνη και του Στέλιου Κουτσαλή. Στόχος η προώθηση βιώσιμων τρόπων διαχείρισης της τροφής με μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα προς το περιβάλλον.

Με τον τρόπο αυτό η θεραπευτική Κοινότητα συμμετέχει στην οικολογική δράση «Πάμε ΜαΓΗρεύοντας» που διοργανώνει το OUR COMMON NOW και εγκαινιάζει την προσπάθειά της να είναι μέρος της λύσης στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Το οικολογικό μενού παρασκευάστηκε με προϊόντα από το βιολογικό αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, χωρίς τη χρήση πολλών συσκευασιών και πλαστικού και συστατικών ζωικής προέλευσης.

Στο βίντεο λαχταριστά πλάνα από την κουζίνα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και άνθρωποι της Κοινότητας που μιλάνε για την πρωτοβουλία αυτή και για το πώς συνδέεται με βασικές αξίες της ΙΘΑΚΗΣ, όπως ο σεβασμός στον άνθρωπο και τη φύση.

 

 

 

 

< Πίσω