Εργαστήρι κατασκευής κρουστών από το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του στη Ραφήνα και προσφέρει στα μέλη του προγράμματος δημιουργική απασχόληση και επαγγελματική κατάρτιση στην οργανοποιεία και επισκευή κρουστών.

Βendir, νταούλι, βροχοποιός, περιστρεφόμενο χειροτύμπανο, ηπειρώτικο ντέφι, τύμπανο του ωκεανού ή καλίμπα, κάθε όργανο που παράγεται στο ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι μοναδικό, γιατί  όλη η διαδικασία, αρχίζοντας από την επεξεργασία του τομαριού μέχρι το κόλλημα του τελειωμένου πια δέρματος, γίνεται στο χέρι.

Τα μουσικά όργανα που κατασκευάζονται στο ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πιστοποιήθηκαν το 2008 από τον ΕΟΜΜΕΧ για τη γνησιότητα και τη χειροτεχνική τους αξία. Κατά καιρούς έχουν φιλοξενηθεί σε εκθετήρια και πωλητήρια διαφόρων μουσείων και πολιτιστικών φορέων.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πραγματοποιεί συχνά εκθέσεις και εργαστήρια κρουστών μουσικών οργάνων για το κοινό στο πλαίσιο ανοικτών εκδηλώσεων τις οποίες  διοργανώνει το ίδιο ή στις οποίες συμμετέχει. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από εργαστήριο για παιδιά με τίτλο  «Δημιουργία, πράξη, μουσική: Τα κρουστά του κόσμου» που οργανώθηκε από το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στον χώρο του τελευταίου το 2011.

Για πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο τ. 210 3300779.