Περιοδικό «Εξαρτήσεις»


Οι «Εξαρτήσεις» αποτελούν εξαμηνιαία έκδοση του KEΘΕΑ με τη διαρκή συνεργασία του Addiction (WILEY Blackwell), μίας από τις εγκυρότερες διεθνείς επιστημονικές περιοδικές εκδόσεις στον χώρο των εξαρτήσεων.

Το περιοδικό φιλοξενεί πρωτότυπα άρθρα Ελλήνων και Ελληνίδων ειδικών βασισμένα σε πρωτογενή έρευνα, μεταφράσεις πρόσφατων ή υπό έκδοση κειμένων (άρθρα και περιλήψεις άρθρων) του Addiction, καθώς και νέα και γεγονότα του χώρου των εξαρτήσεων. Η επιλογή των κειμένων γίνεται με την επιδίωξη να φωτιστούν διαφορετικές πλευρές του φαινομένου και να προβληθούν όψεις του που στην Ελλάδα δεν έχουν ακόμα επαρκώς σχολιαστεί. Παρακολουθώντας τις ελληνικές και διεθνείς εξελίξεις στον τομέα τους, οι «Εξαρτήσεις» φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γόνιμο διάλογο ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα, τους/τις επαγγελματίες του χώρου και τους/τις πολιτικά υπεύθυνους/ες για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Οι «Εξαρτήσεις» είναι μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Εκδοτών των Περιοδικών για τις Εξαρτήσεις (Ιnternational Society of Addiction Journals Editors – ISAJE) και υιοθετεί πλήρως τη Συμφωνία του Farmington.

Επισκεφθείτε τoν ιστότοπο των «Εξαρτήσεων» για να υποβάλετε ηλεκτρονικά άρθρο προς δημοσίευση, για ελεύθερη πρόσβαση στην ύλη του και για να ενημερωθείτε για τα νέα του περιοδικού:  https://exartiseis.gr/

Συνδεθείτε με το κανάλι των Εξαρτήσεων στο YouTube.