Δράσεις ενημέρωσης


Με ενημερωτικές ενέργειες, στις οποίες κεντρικό ρόλο παίζουν τα θεραπευτικά προγράμματα με τα μέλη τους, το ΚΕΘΕΑ ενημερώνει γύρω από το πρόβλημα των εξαρτήσεων, συμβάλλει στον σχετικό δημόσιο διάλογο, προάγει μηνύματα πρόληψης, κινητοποιεί για θεραπεία, αμβλύνει το στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στις βασικές ενημερωτικές ενέργειες του ΚΕΘΕΑ περιλαμβάνονται:

  • Πρωτοβουλίες και ανοικτές εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, εθελοντισμού, προστασίας του περιβάλλοντος, τέχνης, πολιτισμού και αθλητισμού από τα προγράμματα απεξάρτησης στις τοπικές κοινωνίες.
  • Eνημερωτικές καμπάνιες σε ΜΜΕ, ΜΜΜ, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας κ.ά., με την αφιλοκερδή συμμετοχή των συντελεστών.
  • Συνεντεύξεις Τύπου και ενημερωτικές εκδόσεις με αντικείμενο το έργο, τα ερευνητικά στοιχεία, τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΕΘΕΑ για τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις.
  • Συνεχής ενημέρωση και επαφή με το κοινό μέσα από το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ηλεκτρονικό ενημερωτικό του δελτίο.

Χάρη στην ενεργητική συμμετοχή μελών και εθελοντών του και την αφιλοκερδή συμβολή επαγγελματιών και ΜΜΕ, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι για τo θεραπευτικό έργο. Η παραγωγή όλου του έντυπου υλικού γίνεται στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ ΧΡΩΜΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ στο 210 9241993-3, info@kethea.gr

Βρες ένα ΚΕΘΕΑ κοντά σου
Βρες ένα ΚΕΘΕΑ κοντά σου