11.03.2020

Χρόνια μας πολλά

Με την ευχή να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους, μια νέα γυναίκα αφηγείται και μοιράζεται την εμπειρία της. Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

“Σαν σήμερα το 2012 πριν από 9 χρόνια στην τρυφερή ηλικία των 23 ετών διέκοψα για λίγο την ανάγκη και την προσπάθειά μου να φύγω από τα ναρκωτικά, την παραβατικότητα, την θλίψη, την εξαθλίωση. Έτσι, εκείνο το βράδυ είχα πάρει την απόφασή μου. Γύρισα στο σπίτι της Κοινότητας και ζήτησα να διακόψω… Ήπια, ήπια, ήπια. Χάλασα πολλά χρήματα, όμως συνέχιζα να πηγαίνω στις Ομάδες Συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, του πυλώνα προστασίας μου.

Ένα μεσημέρι, καθώς πήγαινα στο καθιερωμένο ραντεβού, έκλαιγα με λυγμούς και με είχε πιάσει κρίση πανικού. Οδηγούσα το μηχανάκι μου και μόνο έκλαιγα. Το σώμα μου γεμάτο πληγές από τη χρήση. Το πρόσωπο μου γεμάτο σπυριά από την ταλαιπωρία. Τα σπλάχνα μου γεμάτα πόνο και ενοχές.

Είχα μόλις δέκα ημέρες που είχα διακόψει από την Κοινότητα μετά από ένα επτάμηνο περίπου καθαρής ζωής. Παρακολούθησα την ομάδα και στο τέλος αυτής έγινε το πρωτοφανές. Η Ασημίνα, η θεραπεύτρια μου, η Κατερίνα, άλλη θεραπεύτρια, ο Βασίλης, θεραπευτής, ο Γιάννης, υπεύθυνος Κοινότητας, και ο Παναγιώτης, συνυπεύθυνος της Κοινότητας, μου έδωσαν ακόμη μία ευκαιρία ζωής που εγώ κράτησα σφιχτά και με έφερε στο σήμερα.

Την ίδια μέρα, χωρίς καμιά προετοιμασία, ανέβηκα στην Κοινότητα. Τα σωματικά μου τραύματα που δημιουργήθηκαν από τον HIV και τη χρήση τα φρόντισε η Βικτώρια. Η Κοινότητα μαζί με τους θεραπευτές φρόντισαν με μεγάλη επιτυχία την ψυχή μου. Όταν θα γράψω ένα βιβλίο οι άνθρωποι της Κοινότητας (ΚΕΘΕΑ), οι διακοπές με την Κοινότητα, οι έρωτες στην Κοινότητα, οι Μαραθώνιοι στην Κοινότητα θα έχουν ένα, ίσως και δύο κεφάλαια αφιερωμένα.

Τριάντα δύο χρονών πλέον και σε λίγο καιρό αποφοιτώ από άλλο πρόγραμμα απεξάρτησης, μικρή σημασία έχει το από πού, αλλά ποιος σε εμπνέει να κάνεις την αρχή. Είμαι υγιής και δεν έχω πόνο πλέον στα σπλάχνα μου αλλά ένα παιδί. Έχω έναν υπέροχο σύντροφο. Αγαπημένους φίλους. Την οικογένειά μου. Τα σκυλάκια μου. Την επιτυχία μου, μα πάνω από όλα την Αγάπη που πάντα αναζητούσα.

Γυναίκες όλου του κόσμου σας φιλώ γλυκά και παίρνω μια ζεστή αγκαλιά όλους τους άντρες που σας φροντίζουν.”

< Πίσω