Γραμμή βοήθειας για τις εξαρτήσεις - 1145Γραμμή βοήθειας για τον τζόγο - 1114
ΚΕΘΕΑ ΕΞΑΝΤΑΣ Μονάδα έγκαιρης και κοινοτικής παρέμβασης

Η Μονάδα Έγκαιρης και Κοινοτικής Παρέμβασης ανήκει στο δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ – ΕΞΑΝΤΑΣ για τη θεραπεία και πρόληψη της εξάρτησης. Η Μονάδα, που βρίσκεται στον Πειραιά, απευθύνεται σε ενήλικες και σε εφήβους με διαφορετικές υπηρεσίες προσφέροντας, ανάλογα με τις ανάγκες, προγράμματα πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, θεραπευτικής υποστήριξης.

Για τους χρήστες που παραμένουν κοινωνικά ενταγμένοι και εργάζονται ή σπουδάζουν, και για απεξαρτημένους σε υποτροπή η μονάδα παρέχει θεραπευτική και συμβουλευτική υποστήριξη. Επίσης, υποστηρίζει εφήβους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ή έχουν εμπλακεί σε περιστασιακή χρήση ουσιών. Οργανώνει δραστηριότητες, ομάδες και βιωματικά εργαστήρια για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την προσωπική τους ανάπτυξη κ.ά. Η Μονάδα Έγκαιρης και Κοινοτικής Παρέμβασης απευθύνεται επίσης σε νέους που έχουν εμπλακεί σε προβληματική ενασχόληση με το Διαδίκτυο και στις οικογένειές τους.

Τέλος, με στόχο την έγκαιρη παρέμβαση αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τα θέματα της εξάρτησης, πραγματοποιεί παρεμβάσεις στην τοπική κοινότητα, σε σχολεία, σχολές, εργασιακούς χώρους και σε συνεργασία με άλλους φορείς. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του προγράμματος στο 210 4226005.
Μονάδες
ΚΕΘΕΑ ΕΞΑΝΤΑΣ | Μονάδα Έγκαιρης και Κοινοτικής Παρέμβασης Διστόμου 68 & Ζέας 27
185 37 Πειραιάς
τηλ. 4226005, 210 4112778

Θεραπευτικά προγράμματα
Αναζήτηση υπηρεσιών
Κατάλογος προγραμμάτων