Γραμμή βοήθειας για τις εξαρτήσεις - 1145Γραμμή βοήθειας για τον τζόγο - 1114
ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ Θεραπευτικό πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης εφήβων Το KEΘEA ΑΝΑΔΥΣΗ λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 2001 και καλύπτει όλη την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Υποστηρίζει εφήβους και νέους (13-21 χρονών) που κάνουν περιστασιακή ή συστηματική χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους καθώς και νέους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χρήση του Διαδικτύου. 

Παρέχει ενημέρωση, συμβουλευτική και θεραπεία σε εξωτερική ημερήσια βάση. Η θεραπεία (σε ομαδικές ή ατομικές συναντήσεις) είναι εξατομικευμένη ανάλογα με το βαθμό εξάρτησης, την εκπαιδευτική  ή εργασιακή δραστηριότητα, την οικογενειακή κατάσταση κ.ά.  Σε καθημερινή βάση παρέχονται υπηρεσίες ατομικής ή ομαδικής συμβουλευτικής, ενημερωτικά σεμινάρια και οικογενειακές συνεδρίες στις οικογένειες των εφήβων.

Το ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ έχει επίσης συστηματική συνεργασία με τα δικαστήρια ανηλίκων για την υποστήριξη εφήβων με προβλήματα παραβατικής συμπεριφοράς και χρήσης ουσιών. 

Στην ευρύτερη κοινότητα πραγματοποιεί παρεμβάσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διασύνδεσης με φορείς και υπηρεσίες που μπορούν να συμβάλουν ενεργά στην καταπολέμηση του προβλήματος της εξάρτησης, όπως σχολεία, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες κ.ά.

Επίσης, πραγματοποιούνται δράσεις με στόχο την ενημέρωση γονέων, επαγγελματιών και του κοινού γύρω από τα θέματα της εφηβείας, της χρήσης ουσιών και της προβληματικής ενασχόλησης με το Διαδίκτυο. 

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ανήκει στο Δίκτυο Υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο περιλαμβάνει υπηρεσίες απεξάρτησης για ενήλικες (πρόγραμμα διαμονής, πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης), για εφήβους (ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ), για εξαρτημένους γονείς και τη γραμμή βοήθειας για τις εξαρτήσεις (1145).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του προγράμματος στο 2310 253534.
Μονάδες
ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ | Θεραπευτικό πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης εφήβων Ρεμπέλου 7
546 31 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 253534, 2310 253537-8
φαξ. 2310 260847


Θεραπευτικά προγράμματα
Αναζήτηση υπηρεσιών
Κατάλογος προγραμμάτων