ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ Θεραπευτικό πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης εφήβων και ενηλίκων

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και τις οικογένειές τους και βρίσκεται στο Βόλο. Στο Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο παρέχονται υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής και υποστήριξης καθώς και προετοιμασία για ένταξη στις δομές κύριας φάσης θεραπείας του ΚΕΘΕΑ στο Βόλο, στη Λάρισα. Λειτουργεί σε δύο ζώνες, την πρωινή για τους ενήλικες και την απογευματινή για τους εφήβους. Στις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου εντάσσονται και παρεμβάσεις προσέγγισης χρηστών στο δρόμο.

Στη Μονάδα Θεραπείας και Κοινωνικής Επανένταξης το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ παρέχει σε ημερήσια βάση εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης, θεραπείας και επανένταξης σε εξαρτημένους ανάλογα με το βαθμό εμπλοκής τους με τη χρήση, την ηλικία τους, τις εκπαιδευτικές ή εργασιακές δεσμεύσεις τους και το βαθμό υποστήριξης από το οικογενειακό περιβάλλον. Στόχος είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο θεραπευτικό περιβάλλον, ώστε να καλύπτονται οι διαφορετικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων. Για την κοινωνική και εργασιακή ένταξη των απεξαρτημένων το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ δίνει έμφαση στη συστηματική ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, και μέσω του Κλαμπ Εργασίας εντάσσονται σε προγράμματα εκπαίδευσης-κατάρτισης, επαγγελματικού προσανατολισμού κ.λπ.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα απευθύνεται παράλληλα στις οικογένειες (γονείς, συντρόφους, αδέρφια) των χρηστών με υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής, υποστήριξης και θεραπείας.

Επίσης, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς αναπτύσσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και ενθαρρύνει την ανάπτυξη δικτύων εθελοντισμού και προσφοράς για την κάλυψη των αναγκών των μελών του προγράμματος και την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στη γραμματεία: 24210 23430

Μονάδες
ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ | Μονάδα Θεραπείας και Κοινωνικής Επανένταξης Μεταμορφώσεως 27
383 33 Βόλος
τηλ. 24210 23863, 24210 23439
φαξ. 24210 23626

ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ | Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο Προύσσης και Μυριοφύτου
Πλατεία Εθνικών Αναμνήσεων
Νέα Ιωνία Βόλου

τηλ. 24210 80246, 24210 77055
φαξ. 24210 64615