Γραμμή βοήθειας για τις εξαρτήσεις - 1145Γραμμή βοήθειας για τον τζόγο - 1114
ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Θεραπευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος

Το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχολογικής υποστήριξης και επανένταξης σε φυλακισμένους και αποφυλακισμένους χρήστες ουσιών στη Βόρεια Ελλάδα. Με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση των έγκλειστων εξαρτημένων για ένταξη σε δομές θεραπείας εντός και εκτός φυλακής (εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος) πραγματοποιεί προγράμματα συμβουλευτικής στα καταστήματα κράτησης Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Κασσάνδρας, Νιγρίτας Σερρών και στη Γενική  Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες της Μονάδας Συμβουλευτικής Κρατουμένων του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ περιλαμβάνονται: ατομική και ομαδική συμβουλευτική, ομάδες κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης, ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, νομική συμβουλευτική, ψυχαγωγικές  δραστηριότητες, σεμινάρια για την προαγωγή της υγείας και οικογενειακή υποστήριξη. 

Στις φυλακές Θεσσαλονίκης το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ δημιούργησε  πρόσφατα Θεραπευτική Κοινότητα, μετά τη μετατροπή του καταστήματος κράτησης σε Θεραπευτικό Κατάστημα για Τοξικομανείς Κρατουμένους, ώστε να δώσει τη δυνατότητα της θεραπείας μέσα στη φυλακή.

Το Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ απευθύνεται σε αποφυλακισμένους από όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Πρόκειται για θεραπευτικό πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας με στόχο την απεξάρτηση και την ομαλή κοινωνική επανένταξη. Στο πλαίσιό του λειτουργούν ομάδες κινητοποίησης για θεραπεία, ομάδες θεραπείας και ομάδες επανένταξης. Παρέχεται επίσης υποστήριξη και ενημέρωση για νομικά και εργασιακά θέματα, δυνατότητα εκπαίδευσης στο Εναλλακτικό Σχολείο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, καθώς και συμβουλευτική σε άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των αποφυλακισμένων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του προγράμματος στο 2310 544939.
Μονάδες
ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ | Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης για Αποφυλακισμένους Πίνδου 4
546 25 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 544939
φαξ. 2310 544939

ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ | Μονάδα Συμβουλευτικής Κρατουμένων Πίνδου 4
546 25 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 544939, 2310 221235
φαξ. 2310 544939


Θεραπευτικά προγράμματα
Αναζήτηση υπηρεσιών
Κατάλογος προγραμμάτων