Αν κάποιος δικός σας έχει εμπλακεί στη χρήση ουσιών, γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα πόσο δύσκολο είναι αυτό για τον ίδιο, την οικογένειά του και όσους βρίσκονται κοντά του. 

Ο πόνος, η αγωνία, η ενοχή, ο θυμός, η απογοήτευση, η απόγνωση,  η ντροπή είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που γεννάει η στενή σχέση με έναν εξαρτημένο.  

Ωστόσο, η χρήση ουσιών μπορεί να αντιμετωπιστεί, και πολύ συχνά είναι η οικογένεια του χρήστη αυτή που κάνει το πρώτο βήμα.

Ανεξάρτητα από το αν ο ίδιος ο χρήστης αναγνωρίζει το πρόβλημα και θέλει να κάνει κάτι για αυτό, ένα τηλεφώνημά σας αρκεί για να ενταχθείτε σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα ενημέρωσης, υποστήριξης και βοήθειας. Δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο, στα Κέντρα Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ θα έχετε

  • ενημέρωση για την εξάρτηση και τις δυνατότητες θεραπείας,
  • βοήθεια για το πώς θα κινητοποιήσετε το χρήστη σε θεραπεία,
  • ψυχολογική υποστήριξη,
  • θεραπευτική υποστήριξη, όταν αρχίσει η διαδικασία απεξάρτησης του χρήστη,  για  να βρείτε πιο αποτελεσματικούς τρόπους μεταξύ σας επικοινωνίας και να θέσετε τη σχέση σας  σε πιο υγιείς βάσεις.

Αναζητήστε το πλησιέστερο Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης  του ΚΕΘΕΑ

Καλέστε το 1145 (αν υπάρχει πρόβλημα με τις ουσίες) και το 1114 (αν υπάρχει πρόβλημα με τον τζόγο) για να λάβετε ψυχολογική υποστήριξη ή περισσότερες πληροφορίες.