Υπηρεσίες ενημέρωσης και πρόληψης για τη χρήση ουσιών σε όλη την Ελλάδα, παρέχει από το 1989 η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης ΠΗΓΑΣΟΣ του ΚΕΘΕΑ,  ανταποκρινόμενη σε αιτήματα τοπικών φορέων, δίνωντας το «παρών» σε ανοικτούς χώρους, φεστιβάλ, μεγάλα καλλιτεχνικά και αθλητικά γεγονότα, κατά τη διάρκεια των οποίων ενημερώνει, παρέχει συμβουλευτική, πραγματοποιεί παραπομπές και διοργανώνει πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα.

Στις περιοχές όπου λειτουργούν μονάδες του ΚΕΘΕΑ, γίνεται συστηματική προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας με ανοικτές εκδηλώσεις, ομιλίες, σεμινάρια, ενημερωτικά περίπτερα και  συνεργασίες με τοπικούς φορείς και ΜΜΕ. Κεντρικό ρόλο στις ενημερωτικές προσπάθειες του ΚΕΘΕΑ διαδραματίζουν τα ίδια τα μέλη των θεραπευτικών του προγραμμάτων και οι Σύλλογοι Οικογένειας.

Συμπληρώστε την αίτηση αν ενδιαφέρεστε να οργανώσει το ΚΕΘΕΑ μια παρέμβαση πρόληψης στο φορέα (σχολείο, σύλλογο, δήμο, ίδρυμα κ.ά.) που εκπροσωπείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το πλησιέστερο σε έσας θεραπευτικό πρόγραμμα ή το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ στο 210 9212961 και 210 9212391, info@prevention.gr