Γραμμή βοήθειας για τις εξαρτήσεις - 1145Γραμμή βοήθειας για τον τζόγο - 1114
Αρχείο δελτίων Τύπου

Επέστρεψαν στην κοινωνία καθαροί

30.11.2015

Δεκάδες μέλη του ΚΕΘΕΑ έκοψαν χτες το νήμα στη γραμμή τερματισμού μιας επίπονης προσωπικής και συλλογικής προσπάθειας για καθαρή ζωή και επάνοδο στην κοινωνία.

Σε πείσμα της κρίσης, που σπρώχνει περισσότερους ανθρώπους στη χρήση και στο περιθώριο, 74 άνδρες και γυναίκες από κάθε γωνιά της χώρας αποφοίτησαν από το ΚΕΘΕΑ, κατά τη διάρκεια μιας έντονα φορτισμένης τελετής στην κατάμεστη αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία είχε ευγενικά παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτόν.

Τουλάχιστον τρία χρόνια καθαροί και με νέους ρόλους σήμερα πια ως εργαζόμενοι, φοιτητές, οικογενειάρχες και ενεργοί πολίτες, οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ είναι η ζωντανή απόδειξη για το κέρδος που αποκομίζει η κοινωνία, όταν επιλέγει να κρατάει τον δρόμο της επιστροφής ανοικτό, να δίνει δεύτερη ευκαιρία και  να στηρίζει αντί να περιθωριοποιεί, να τιμωρεί, να φυλακίζει, και να στιγματίζει. Η προσωπική τους πορεία υπογραμμίζει ότι το δικαίωμα στη ζωή και την επανένταξη ταυτίζεται με το δικαίωμα στη δημόσια, ποιοτική και δωρεάν απεξάρτηση και, επομένως την ενίσχυση των θεραπευτικών προγραμμάτων.

Οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ, σε μια συμβολική χειρονομία ανταπόδοσης της στήριξης που έλαβαν στην πορεία της απεξάρτησης και θέλοντας να διαδώσουν παραπέρα το μήνυμα της αλληλεγγύης, έφεραν στην Τελετή δώρα, πολλά από τα οποία κατασκεύασαν οι ίδιοι, για να δοθούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Σχετικές εικόνες

  • Επέστρεψαν στην κοινωνία καθαροί
Υλικό
Photo gallery
Video gallery
Αρχείο δελτίων Τύπου
Ενημερωτικές εκδόσεις
Επιστημονικές εκδόσεις
Βιβλιοθήκη για τις εξαρτήσεις
Άρθρα
Quiz