Γραμμή βοήθειας για τις εξαρτήσεις - 1145Γραμμή βοήθειας για τον τζόγο - 1114
Αρχείο δελτίων Τύπου

Συναυλία του ΚΕΘΕΑ με τον Χρήστο Θηβαίο στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας

10.4.2017

Μελωδίες και συναισθήματα πλημμύρισαν τις Γυναικείες Φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου. Με πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ, τη συνεργασία της Διεύθυνσης του σωφρονιστικού καταστήματος, και την αφιλοκερδή συμμετοχή του Χρήστου Θηβαίου και των  μουσικών του, οι κρατούμενες γυναίκες έζησαν την ξεχωριστή εμπειρία μιας συναυλίας μέσα στη φυλακή.

Στην κατάμεστη αίθουσα ψυχαγωγίας της φυλακής, όπου κρατούνται σήμερα περισσότερες από 350 γυναίκες, έδωσαν όλοι το «παρών»: Οι κρατούμενες, ο διευθυντής και το  προσωπικό της φυλακής, τα μέλη και οι εργαζόμενοι του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.

Η διοργάνωση της συναυλίας από το ΚΕΘΕΑ  απαντά στη βαθιά ανάγκη αλλά και το δικαίωμα των κρατουμένων για ψυχαγωγία και επαφή με την τέχνη και το πολιτισμό. Έδωσε επίσης την ευκαιρία σε όσες κρατούμενες αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης να γνωρίσουν  το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, που από το 2010 έχει δημιουργήσεις στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας πρόγραμμα συμβουλευτικής και θεραπευτική κοινότητα, βοηθώντας δεκάδες γυναίκες να απεξαρτηθούν και να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Συννημένα αρχεία

Υλικό
Photo gallery
Video gallery
Αρχείο δελτίων Τύπου
Ενημερωτικές εκδόσεις
Επιστημονικές εκδόσεις
Βιβλιοθήκη για τις εξαρτήσεις
Άρθρα
Quiz